an image of a podium

Reünie A Bridge Too Far

Strijd om vrijheid
Infocentrum WO2

Het Infocentrum WO2 ontvangt figuranten en productiemedewerkers van de film ‘A Bridge Too Far uit 1977’ voor een reünie. De veelbekroonde film heeft operatie Market Garden wereldberoemd gemaakt. Tijdens de reünie ligt het accent op ontmoeting en de betekenis van film voor de beleving van geschiedenis. Andere belangstellenden zijn welkom. Reserveren is noodzakelijk.

Reünie figuranten ‘A Bridge Too Far’

Op vrijdag 15 september vindt er in het Infocentrum WO2 in Nijmegen een reünie plaats van figuranten uit de beroemde film ‘A Bridge Too Far’ uit 1977 over Market Garden, het mislukte offensief tegen de Duitse bezetters. Ook hoofdrolspeler Peter Faber zal van de partij zijn. “Film is altijd belangrijk geweest in de beleving van het verleden”, weet Wiel Lenders, directeur van het Vrijheidsmuseum in Groesbeek en het Infocentrum WO2 in Nijmegen. “Het geschiedenisbeeld van miljoenen mensen is gebaseerd op films. Zo ook rondom Market Garden. Bij de meesten voor een groot deel bekend door de film ‘A Bridge Too Far’. Dat durf ik wel te beweren.”

Het animo voor de reünie is groot, vervolgt Lenders. “Veel figuranten komen uit de regio.” Naast een ontmoeting tussen de genodigden wordt de gelegenheid aangegrepen om het belang van film in de geschiedbeleving te benadrukken. “Alles komt die avond aan bod: foto’s die gemaakt zijn tijdens de filmopnames, ooggetuigenverslagen, inhoudelijke discussies en persoonlijke ontmoetingen.”

“Veel historici zijn geneigd niet te willen meewerken aan een ‘Hollywood-productie’, het zou te dramatisch worden voorgesteld en geen recht doen aan de waarheid. Maar wij willen juist uitdragen: werk eraan mee en ga er volop in, zodat het historisch klopt en mensen er wat van op steken.”

Meer info

Tijden

19.00 - 21.45

Adres

Infocentrum WO2, Ridderstraat 27

Nijmegen in vrijheid

U kunt contact met ons opnemen via het Infocentrum WO2 Nijmegen,
Ridderstraat 27
6511 TM Nijmegen
024-2200102
welkom@infocentrumwo2.nl

Volg ons