an image of a podium

Fietstocht “Per Fiets op Oorlogspad – de Bevrijding van Nijmegen"

BEVRIJDING 4-5 MEI
Infocentrum WO2 Nijmegen

In een fietstour van ongeveer 8 kilometer word je meegenomen langs aansprekende locaties die een grote rol speelden bij de bevrijding van Nijmegen. Op zondag 9 juni a.s. vertellen deskundige gidsen Niels en Laurens je allerlei verhalen die de menselijke kant van Operatie Market Garden belichten, maar ze hebben ook boeiende feitjes voor je. Er is aandacht voor staaltjes lef van soldaten en persoonlijke lotgevallen van gewone Nijmeegse burgers die plotseling tussen twee vuren kwamen te staan, maar ook voor de belangrijke rol van het Nederlands verzet tijdens de slag. Centraal staat de moedige Waaloversteek door Amerikaanse parachutisten, die direct tot de bevrijding van Nijmegen leidde. Door de afwisseling tussen fietsen, historisch beeldmateriaal, documenten en rekwisieten krijgt het verhaal van de strijd nog meer kleur.

De fietstocht start om 14.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen. Startlocatie is het Infocentrum WO2 Nijmegen. Deelname kost € 10 p.p. en kan enkel ter plekke contant worden betaald bij de gidsen. De Museumkaart is niet geldig.

Aanmelden is noodzakelijk en kan gedaan worden door te mailen naar welkom@infocentrumwo2.nl. Deadline voor aanmelding is vrijdag 7 juni. Groepsgrootte: minimaal 5 personen, maximaal 25 personen.

Let op: bij slecht weer of te weinig aanmeldingen gaan de fietstochten niet door. Dit wordt van tevoren gecommuniceerd.

Meer info

Tijden

14.00 uur

Adres

Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, Nijmegen

Nijmegen in vrijheid

U kunt contact met ons opnemen via het Infocentrum WO2 Nijmegen,
Ridderstraat 27
6511 TM Nijmegen
024-2200102
welkom@infocentrumwo2.nl

Over ons

Volg ons