an image of a podium

Dag van de Rechten van het Kind

JONG IN OORLOGSTIJD
Dag van de Rechten van het Kind

Kinderen hebben bepaalde rechten: het recht op onderwijs, op eigen geloof en cultuur, op een naam en een nationaliteit en op een eigen menig. Het zijn maar enkele voorbeelden. Deze rechten zijn vastgelegd in het Kinderrechtenverdrag. De Verenigde Naties vieren op 20 november – de dag waarop in 1989 het verdrag werd getekend – de Dag van de Rechten van het Kind.

Kinderrechten worden overal geschonden, waar mensen in oorlog en onvrijheid leven. Waar kinderen niet naar school kunnen gaan en niet veilig kunnen leven. Het is dus heel belangrijk dat we ons inzetten om de rechten van de kinderen te beschermen.

Het Infocentrum WO2 Nijmegen staat op maandag 20 november 2023 stil bij de Dag van de Rechten van het Kind. Welke invloed hebben kinderrechten op ons leven en wat precies kunnen we doen om die te beschermen? Het programma wordt begeleid door Tako Rietveld. De voormalige presentator van het Jeugdjournaal is sinds 2015 de eerste kinder­correspondent ter wereld en zet zich al jaren in voor kinderen en geeft hun een stem.

Het programma heeft plaats in de Karolingenzaal van Cultuurhuis De Lindenberg van 14.00 tot ca16.00 uur. Ingang Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM Nijmegen.

Meer info

Tijden

14.00 - 16.00 uur

Nijmegen in vrijheid

U kunt contact met ons opnemen via het Infocentrum WO2 Nijmegen,
Ridderstraat 27
6511 TM Nijmegen
024-2200102
welkom@infocentrumwo2.nl

Over ons

Volg ons