an image of a podium

Vrijheidsmarkt

JONG IN OORLOGSTIJD
Vrijheidsmuseum

Deze maand is het 79 jaar geleden dat Operatie Market Garden plaatsvond én het Rijk van Nijmegen werd bevrijd. Ter gelegenheid hiervan organiseert het Vrijheidsmuseum op zondag 24 september 2023 van 10.00-17.00 uur de voor velen bekende Vrijheidsmarkt. Zowel in het museum als op het buitenterrein is er op deze dag van alles te doen voor jong en oud. Uiteraard inclusief onze jaarlijkse Kindervrijmarkt!

Neem plaats met je kleedje rond het Vrijheidsmuseum en verkoop je spulletjes. Je mag ook zelf optreden met theater of muziek. Kinderen kunnen gedurende de hele dag ook aanschuiven bij speciale kinderactiviteiten: onder meer vrijheidsrokken knutselen, stoepkrijttekeningen maken, cartoons (laten) tekenen, ballonfiguren vouwen met Clown Kiko en meedoen met leuke greenscreen-fotoshoots voor jezelf.
Grateful Generation Tours organiseert spannende fieldtrips in een authentieke Willy's MB uit WO2 (2 tot 3 personen) langs de slagvelden van Market Garden. Ondertussen is er de mogelijkheid om te genieten van diverse muzikale optredens door o.a. de Bill Baker’s Big Band en Batavorum Pipes en Drums. Verder kun je een kijkje nemen bij de radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit WO2: alles piept en kraakt en je mag meedoen. Er zijn de hele dag ook lekkere dingen voor iedereen, diverse foodtrucks met heerlijk eten en een bar om je dorst te lessen.

Behalve op het buitenterrein is er ook veel te doen in het museum zelf: bezoek de ongelooflijk boeiende tijdelijke tentoonstelling ‘Dubbelspion’, waarin je dubbelspionnen uit de Tweede Wereldoorlog ontmaskert en snapt hoe ook tegenwoordig misinformatie werkt.
Het Vrijheidsmuseum organiseert daarnaast korte highlight tours door de vaste expositie van ieder 45 minuten door de vaste expositie, langs geschiedenis en actualiteit. Deze tours zijn van 13.00-13.45, 14.00-14.45 en 15.00-15.45 uur. Ook zijn er speciale kinderrondleidingen (8-12 jaar): deze vinden plaats van 11.45-12.45 en 14.45- 15.45 uur. Reserveren voor de kinderrondleidingen en ‘highlight tours’ is noodzakelijk via: welkom@vrijheidsmuseum.nl.
De entree voor de Vrijheidsmarkt is € 7,50 p.p. voor volwassenen. Dit is inclusief parkeren, toegang tot het museum, de Kindervrijmarkt en alle andere acitiviteiten op de Vrijheidsmarkt (behalve horeca en Grateful Generation Tours). De Museumkaart is geldig. Overige kortingen/acties zijn op deze dag niet geldig, korting op korting is niet mogelijk.
Kinderen die deelnemen aan de Kindervrijmarkt hebben vanaf 8.30 tot 10.00 uur gratis toegang om een plek te zoeken. Na 10.00 uur is het tarief voor kinderen van 7 t/m 17 jaar €3,- pp. Kinderen t/m 6 jaar hebben gratis toegang.

Meer info

Tijden

10.00 tot 17.00 uur

Adres

Vrijheidsmuseum, Wylerbaan 4, Groesbeek

Nijmegen in vrijheid

U kunt contact met ons opnemen via het Infocentrum WO2 Nijmegen,
Ridderstraat 27
6511 TM Nijmegen
024-2200102
welkom@infocentrumwo2.nl

Volg ons